Istoric

În 1994, la Satu Mare, s-a născut o companie cu profil românesc, care avea să devină în câţiva ani lider al pieţei de morărit porumb din România.

Obiectul de activitate a fost completat în anii următori cu ambalarea diferitelor produse, în principal a mălaiului şi cu producţia de paste făinoase.

Strategia de extindere în zona Europei de Est a permis companiei Sam Mills să-şi întărească poziţia de lider şi să-şi crească constant cifra de afaceri.

Prin ambiţie şi perseverenţă Sam Mills a reuşit să dezvolte o gamă largă de produse fără gluten care se distribuie în peste 50 de ţări din întreaga lume.

Timpul s-a scurs, mediul de afaceri s-a schimbat. Sam Mills a păstrat însă aceleaşi valori care stau la baza identităţii sale: calitatea, inovaţia, ambiţia, perseverenţa şi iniţiativa.

Aceştia sunt pilonii pe care a fost construită întreaga imagine a companiei Sam Mills.

Oamenii care lucrează în compania Sam Mills sunt cei de care depinde succesul şi evoluţia acesteia.

Sam Mills se mândreşte cu o echipă tânără şi dinamică, de peste 200 de angajaţi.

Companie 2 1 of 1 companie Companie 3 1 of 1 companieCompanie 4 1 of 1 web companie

moara 2 companieCompanie 5 1 of 1 web companie

Companie 6 1 of 1 companie

Calitatea

Sam Mills deţine un sistem al calităţii integrat care garantează clienţilor şi consumatorilor săi calitatea şi siguranţa alimentară a produselor fabricate.

Bazându-se pe cercetarea, inovaţia şi calitatea produselor fabricate, Sam Mills garantează clienţilor săi produse sănătoase, de o înaltă calitate, ajutându-i în alegerea unei alimentaţii echilibrate.

Calitatea şi siguranţa alimentară a produselor este controlată şi monitorizată zilnic prin intermediul laboratorului propriu pentru fiecare lot de produs, prin activităţi de control efectuate începând de la recepţia materiilor prime şi până la consumatorul final.

Având dotările necesare, precum şi personalul calificat, laboratorul propriu controlează şi monitorizează toate activităţile necesare controlului calităţii precum şi conţinutul de gluten al produselor noastre.

În cadrul laboratorului propriu au loc următoarele tipuri de analize:

 • analize fizico-chimice pentru materiile prime (porumb şi grâu)
 • analize fizico-chimice pentru produsele finite (mălai şi grâu)
 • analiză gluten pentru paste, prin metoda ELISA, având o precizie de 3 ppm.

Misiunea, Viziunea şi Valorile

Misiunea companiei este aceea de a inova mereu prin produsele din domeniul morăritului şi pastelor făinoase. Prin oferta noastră, propunem clienţilor o alternativă diversificată pentru mesele lor zilnice.

Viziunea ce ne călăuzeşte este aceea a unei lumi în care predomină alimentaţia sănătoasă şi gustoasă, în care calitatea vieţii este îmbunătăţită de contribuţia Sam Mills.
Sam Mills a devenit lider al pieţei de morărit porumb din România şi unul dintre cei mai mari producători de porumb din Europa, datorită valorilor care au călăuzit compania către consolidarea identităţii şi imaginii sale:

Calitatea – prin îmbunătăţirea continuă a tehnologiilor de fabricaţie şi realizarea unor produse de calitate superioară, în concordanţă cu exigenţele consumatorilor.
Inovaţia – prin lansarea de produse noi, unice pe piaţa din România.
Ambiţia – de a pune mereu performanţa ca şi fundament în tot ceea ce facem.
Perseverenţa – datorită preocupării permanente pentru inovaţie, perfecţionare şi succes.

Cheia succesului pe termen lung este garantată de calitatea şi seriozitatea ce stau la baza companiei, dar şi de relaţiile solide şi oneste cu clienţii şi partenerii noştri.

Companie 8 1 of 1 companie

Grupul Sam Mills

De-a lungul timpului Grupul Sam Mills a crescut astfel încât în acest moment cuprinde 10 companii care formează un grup puternic şi eficient:

 • Sam Mills: moara de porumb şi de grâu, include şi o unitate modernă de paste făinoase.
 • Sam Mills Distribution: firmă de distribuţie din domeniul FMCG din România.
 • Sam Trade: companie care distribuie produsele Sam Mills în întreaga lume.
 • Sam Mills USA: firmă de distribuţie în Statele Unite a produselor Sam Mills.
 • Sam Mills Feed: fabrică modernă de Furaje şi Nutreţuri controlate pentru animale.
 • Sam Cargo: companie de transport şi logistică.
 • Man Ro: fabrică de ulei din germeni de porumb.
 • Sam Meat Industry: companie specializată în creşterea, abatorizarea şi procesarea puilor de fermă; companie specializată în fabricarea produselor din carne de vită, porc şi pasăre.
 • HB Traditional Brewery: fabrica de bere.
 • Emco Sam Mills: companie mixtă Româno-Cehă producătoare de produse speciale fără gluten.